BLOG:

Et abstrakt maleri bliver til

INSPIRATION OG MALEPROCES


Der er mange, der er lidt nysgerrige på, hvordan abstrakte malerier bliver til. For at kaste lidt lys over processen, har jeg valgt at tage udgangspunkt i mit arbejde med maleriet ”January”.


Hvor kommer inspirationen fra?

Inspiration til et abstrakt maleri kan komme mange steder fra. ”January” blev til i løbet af en kold vinter. Den kølige årstid påvirkede mit farvevalg og ledte mine tanker hen på sneblomster og isformationer. Følgende fotos fungerede som inspirationskilder.

Min maleproces

Følgende fotos viser forskellige trin i maleprocessen. Jeg har anvendt en særlig teknik til "sneblomsterne" og "isen". Det skaber en meget fin effekt, men det er en tidskrævende proces. Det var vigtigt for mig, at sneblomsterne virkede skrøbelige.

Det færdige maleri - January:


Abstrakt maleri - January


Klik på billedet for at se flere fotos og for at få yderligere information.