Om kunstneren bag malerierne

At male abstrakt er for mig at forsvinde ind i en vidunderlig verden af former, farver, frihed og muligheder. Ved hvert blankt lærred begiver jeg mig ud på en rejse, hvor endedestinationen er ukendt - og sådan skal det være. Vejen mod den færdige fortælling er lang og snørklet. Undervejs gør man mange opdagelser, begår mange fejl og skal overkomme mange udfordringer. Det er en nærmest magisk proces.  


Kunst og design har altid betydet meget for mig, men som ung med en humanistisk universitetsuddannelse i bagagen, valgte jeg måske lidt atypisk på det tidspunkt at søge job i IT-branchen. Der blev jeg i mange gode og lærerige år. Lysten til at blive selvstændig og arbejde med noget helt anderledes trængte sig dog så meget på hos mig i 2008, at jeg sagde mit daværende job op og kastede mig ud i at designe en lille kollektion af økologiske boligtekstiler, som jeg fik produceret og solgte online. I 2011 begyndte jeg at male for min fornøjelses skyld.


I 2018 blev jeg igen lidt rastløs. Jeg troede, at løsningen var at skifte job. Men efter en tid med mange overvejelser stod det klart, at dét jeg allerhelst ville, var at male. Det var derfor med glæde, at jeg lancerede denne hjemmeside i april 2021 med et udvalg af mine seneste malerier. Hjemmesiden vil løbende blive opdateret med billeder af nye malerier.


Mit hjerte banker for abstrakt kunst i alle dens facetter. Jeg elsker at udforske forskellige maleteknikker og det er heldigt, når man som jeg er glad for akrylmaling, at der er forskellige akrylmedier man kan bruge til at skabe spændende strukturer og effekter. Jeg er lykkeligst, når jeg maler store billeder. Et stort maleri skaber desuden et effektivt fokuspunkt, som giver et rum liv og karakter.    


Den abstrakte kunst er det sprog jeg bruger til at forstå og fortolke både mig selv og verden omkring mig. Det er et sprog, der tilbyder stor frihed og det elsker jeg.


Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål til mine malerier eller ønsker at få fremvist et maleri - enten i dit eget hjem eller hos mig. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Elizabeth Alice Andersen

Elizabeth Alice Andersen - Moderne Kunst